Viesi vienbalsīgi teica: “Vairs nekādu “kažoku” un “vinegretu”, tagad tikai šie salāti.”
Salāti tiešām ļoti garšīgi, ļoti iesaku pagatavot, vismaz nelielu porciju pamēģināt.
Ļoti barojošs un košs, visbiežāk gatavoju brīvdienās. Man šajos salātos patika tas, ka tie nav līdzīgi citiem salātiem ar bietēm, ko mēs visi esam pieraduši gatavot.
Tas ir sagatavots vienkārši. Ja nav laika cept bietes cepeškrāsnī, es tās pagatavoju mikroviļņu krāsnī 7 minūtēs.
Kā gatavot:
Marinējiet sīpolu. Sagriež to pusgredzenos, pārlej ar etiķi un pievieno cukuru, pārlej ar verdošu ūdeni.
Vāra bietes līdz tie ir mīksti, gatavi, atdzesē. Protams, visgaršīgākais būs cept cepeškrāsnī, bet ne vienmēr ir laiks un ne visiem ir cepeškrāsns.
Ja steidzaties, tad pagatavojiet bietes mikroviļņu krāsnī, vienkārši lieciet maisā, nesasienot, ievietojiet mikroviļņu krāsnī uz 7-8 minūtēm ar pilnu jaudu (laiks atkarīgs no izmēra).
Atdzesētās un nomizotās bietes sagriež plānās strēmelītēs. Iesaku griezt ar n*zi, citādi rīve iedos pavisam citu garšu.
Gaļu vāra sālītā ūdenī, oriģinālajā receptē izmantota liellopa gaļa, bet es jau biju pagatavojusi vistas krūtiņu, un ar to salāti sanāca tikpat labi. Gaļu vēlams ļaut atdzist tieši buljonā, tā sanāks sulīgāka. Sagriež strēmelēs.
Arī marinētos gurķus sagriež strēmelītēs.
Lasi vēl: Nebija labas zemeņu ražas, līdz uzzināju svarīgo pavasara pabarošanas smalkumu.
Dziļā salātu bļodā apvienojiet visas sasmalcinātās sastāvdaļas un marinētos sīpolus, pievienojiet konservētus zaļos zirnīšus.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…
Tevi noteikti interesēs
- Veicu bankas pārskaitījumu 200 eiro apmērā un man nobloķēja bankas karti un atcēla darījumu – atklāju kāpēcby Sandra Vīgante
- Nav nepieciešams katru dienu vai katru otro dienu: kāds dušas biežums ieteicams pēc 60by Rinalds Bergmanis
- Suns aizšķērsoja ātrās palīdzības automašīnai ceļu un atteicās iet malā – tikai vēlāk kļuva skaidrs, kāds tam bija iemeslsby Sandra Vīgante